Keçe iğneleme tekniği ile göçebe hayvancılık ve biyoçeşitlilik arasındaki bağı yaratıcı bir şekilde sunan Bir Metrekareprojesinin, dünya çapında daha fazla göçebe kadının katılımıyla genişlediğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu proje, kadınları bir araya getirerek bilgi paylaşımını desteklerken, topluluklara ve özellikle kadınlara ekonomik kaynak yaratmayı hedefliyor.
Göçebe hayvancılık ve biyoçeşitlilik arasındaki ilişkiyi yaratıcı bir şekilde sunan ve keçe iğneleme tekniği ile üretilen Bir Metrekare sanat çalışmasının sadece Akdeniz değil tüm dünyadan göçebe topluluklardan daha fazla kadının katılımı ile köklerini genişlettiğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.
Göçebe hayvancılığı ve göçebe hayvancılığın doğaya, iklime, hayvanlara, insanlara, toplumlara ve kırsal ekonomilere katkılarını kutladığımız ve kadınların kadınlar için yarattığı bu sanat çalışmasının kökleri araştırmaya, bilime ve her topluluğun kendi özgün süreçlerine dayanıyor. Yaratım süreci, farklı topluluklardan keçeci kadınların yardımlaşmalarını, deneyimlerini paylaşmalarını ve birbirlerinden öğrenmelerini mümkün kılarken, üretilecek sanat çalışması göçebe topluluklara, özellikle kadınlara destek sağlamak için kaynak yaratmak için değerlendirilecek.
Kökleri Türkiye’de filizlenecek yeni bir Bir Metrekare çalışması için ilk buluşma İspanya’nın Hervaz kasabasında, DehesaLana topluluğundan Almudena ve Ana ile Avukma Üreten Kadınlar Kooperatifi’nden Esra ve Güler’in katılımı ile 16-18 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşti.
Bu birkaç gün süresince Bir Metrekare’nin etrafında oluşan enerji ve devinim, dünyanın farklı yerlerinden farklı topluluklardan daha fazla kadının katılımıyla ve göçebe hayvancılığın yaşam sağladığı bitki çeşitliliğini tasvir eden birçok yeni Bir Metrekare’nin yaratılması ile büyüyerek devam edecek.
Bu müthiş dayanışmanın bir parçası oldukları için Avukma’ya, DeheseLana’ya, DiversEarth’e, Trashumancia y Naturaleza’ya çok teşekkür ediyoruz.
Bu sayfada: