Yönetmenliğini Concha Salguero’nun yaptığı ve Trashumancia y Naturaleza, Yolda Girişimi ve Akdeniz Doğa ve Kültür Birliği (AMNC) işbirliğiyle üretilen bu belgesel, İspanya’da yerel yün üretim sektöründe yer alan kişilerin tanıklıkları aracılığıyla bu sürdürülebilir üretim yönteminin mevcut durumunu araştırmaktadır. Belgesel, sektörün karşılaştığı zorluklara ışık tutmakta ve ortak geleceğimiz için önerilen sürdürülebilir çözümleri sunmaktadır. Geleneksel hayvancılık ile…

Akdeniz Doğa ve Kültür Birliği
Akdeniz Doğa ve Kültür Birliği (AMNC)’nin kurulduğunu duyurmaktan dolayı oldukça gururlu ve heyecanlıyız! Doğa için, kültür için, toplum için ve yaşam için birlikteyken tek başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını sunabileceğimize inanıyoruz! AMNC’nin kurucu ortakları, MAVA Vakfı’nın desteği ile bugüne kadar gerçekleştirdikleri ortaklıklar ve projeler aracılığıyla, son yıllarda Akdeniz Bölgesindeki kapasitelerini, etkilerini ve güçlerini artırdılar. Akdeniz…

Göçebe hayvancılık daha kazançlı bir hayvancılık yöntemi
*YENİ YAYINIMIZ”: “İspanya, Orta Pireneler bölgesinde yaylacı çobanlığın ekonomik analizi”, Yolda Girişimi tarafından, kurucusu olduğumuz Roads Less Travelled küresel programı kapsamında gerçekleştirilen bilimsel araştırmanın sonuçlarına yer veren bir makaledir. Colorado Devlet Üniversitesi’nden María E. Fernández-Giménez ve Wyoming Üniversitesi’nden John Ritten’ın kaleme aldığı makale göçebe hayvancılığın ekonomik açıdan akılcı bir üretim biçimi olduğunu ortaya koyuyor. Başta…

Yaylacı Çobanlar ile Eylem için Ortak Bilgi Üretimi
*YENİ YAYINIMIZ*: Yaylacı Çobanlar ile Eylem için Ortak Bilgi Üretimi raporu, Yolda Girişimi tarafından, kurucusu olduğumuz Roads Less Travelled küresel programı kapsamında hazırlanan bir çalışmadır. Colorado Devlet Üniversite’sinden Prof. Dr. María E. Fernández-Giménez’in İspanya’da uzun yayla göçlerine (transhumance) katılarak gerçekleştirdiği gözlemlere ve hali hazırda yaylacılığa devam eden ve geçmişte yaylacılık yapmış çobanlar ile derinlemesine mülakatlarına dayanan…

Akdeniz Peyzajlarında Göçebe Hayvancılık
*YENİ YAYINIMIZ*: Akdeniz Peyzajlarında Göçebe Hayvancılık raporu, Yolda Girişimi tarafından, kurucusu olduğumuz Roads Less Travelled küresel programı kapsamında hazırlanan ve Akdeniz havzasında 3 peyzaj türünü temsil eden 5 pilot sahada göçebe ve geleneksel hayvancılığın mevcut durumunu özetleyen bir çalışmadır. Akdeniz havzasının her yerinde halen yerel topluluklar Akdeniz peyzajlarının çeşitliliğine ve ekolojik bütünlüğüne katkı sağlayan göçebe…

Göçebe Hayvancılık ve Korunan Alanlar üzerine yeni makalemiz yayınlandı
PARKS: Uluslararası Korunan Alanlar ve Koruma dergisinin Mayıs 2019 sayısında Mobile Pastoralism and Protected Areas: Conflict, Collaboration and Connectivity (Göçebe Hayvancılık ve Korunan Alanlar: Çatışma, İşbirliği ve Bağlantısallık) isimli bilimsel makalemiz yer alıyor. Makalede özellikle korunan alanlar ve daha geniş coğrafyalar arasında sürülerin hareketliliği ile sağladığı bağlantısallıkla ilişkili olmak üzere göçebe hayvancılığın doğaya sağladığı birçok…